Naisten Mestaruusliigassa toisena ilman tappioita oleva LP Kangasala tulee ensi maanantaina Nurmohalliin JymyVolleyn vastustajaksi taisteltaessa sarjapisteistä. LP Kangasala on panostanut paljon tähän kauteen ja niinpä joukkueen päävalmentaja Nikolas Buser jätti Suomen naisten maajoukkueen valmennustehtävät keskittyäkseen täysin pelkästään kangasalalaisten valmentamiseen.

– LP Kangasala on edellisten vuosien kestomenestyjä ja nyt he ovat vielä vahvistuneet entisestään. Heillä on paljon kokemusta ja siinä ryhmässä on monia maajoukkuepelaajia, joten tuleva kamppailu on iso haaste meille, JymyVolleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen jutteli.

– Kangasalalla on laittaa joka paikalle useampia pelaajia, jotka ovat mukana maajoukkueringissä. Jää vielä nähtäväksi, millä kokoonpanolla he tulevat maanantaina meitä vastaan, kun heillä on niin laaja pelaajaryhmä.

– Joka tapauksessa odotamme mielenkiinnolla, tuleeko Koivuniemen Annika pelaamaan meitä vastaan. Hänhän siirtyi viime kesänä JymyVolleysta juuri Kangasalalle. Toinen mielenkiintoinen nimi heillä on Iina Andrikopoulou, joka on kuntoutumassa ja pelasi viimeksi Kuopiossa Puijoa vastaan pitkään aikaan parhaan pelinsä, mitä minä olen nähnyt, Tuovinen sanoi.

Päävalmentaja Jukka Tuovisen mukaan Jymyn alkukauden suorituksissa on näkynyt, että joukkueen kohtaamat kärkijoukkueet ovat olleet rutinoidumpia ja heidän pelaajamateriaalinsa on ollut hivenen parempaa. Tästä syystä Jymy ei ole saanut näissä otteluissa omaa peliään kulkemaan toivotulla tavalla ja siksi nurmolaisten oma pelaaminen on hiukan herpaantunut ottelun edetessä.

Kärkijoukkueita sekä muitakin vastaan Mestaruusliigassa on Tuovisen mukaan Jymylle tärkeä saada varsinkin kotona oma syöttöpeli kulkemaan, mihin heillä on päävalmentajan mukaan taitoa sekä kaikki mahdollisuudet.

Vastaanottopeli on treenarin mukaan myös tärkeä yksittäinen pelin osa ja siinä täytyy olla ajatuksena, ettei ainakaan ässiä anneta vastustajalle. Kun syötön ja vastaanoton Jymy saa toimimaan, niin silloin heillä on paremmat mahdollisuudet päästä kunnolla kiinni omaan peliin ja haastaa vastustaja toden teolla.

– Ensimmäinen edellytys varsinkin kotona on lähteä taistelemaan jokaisen ottelun voitosta, on vastassa kuka tahansa. Urheilussa kotiyleisöllä on iso merkitys ja se siivittää monasti joukkueen entistä parempaan suoritukseen, Tuovinen heitti toiveena ottelua seuraamaan tuleville katsojille.

JymyVolley – LP Kangasala maanantaina 21.10. klo 18.30.

Paavo Eloniemi