Lentopallon naisten 1-sarjaa pelaava JymyVolley Akatemia saa ensimmäisessä Suomen Cupin ottelussaan vastaansa mestaruusliigaa pelaavan LiigaPlokin. Akatemia ei lähde nöyristelemään pitkän historian omaavaa liigajoukkuetta vastaan vaan tuo kentälle nälkäisen ja voitontahtoisen joukkueen.

  • Meillä on kasassa viimevuotista kokeneempi joukkue. Kun kokoonpanossa ovat Sara Niemi, Katariina Salminen ja Veera Heinimäki, tuomme me kentälle kolme liigakokemusta omaavaa pelaajaa, sanoo joukkueen päävalmentaja Kari Tuomela.

Kokeneiden pelaajien lisäksi joukkueessa riittää nuorta intoa, jota tuovat lukiota käyvät nuoret akatemialaiset. Heinimäki on yksi heistä.

  • Kokeneet pelaajat tuovat kentälle tukea ja neuvoja nuoremmille, ja he haluavat voittaa jokaisen ottelun. Siitä se siirtyy pikkuhiljaa nuorempiinkin pelaajiin, Tuomela sanoo.

Plokia vastaan lähdetään haastajana, sitä ei Tuomela kiistä, mutta uskoo joukkueensa pistävän pihtiputaalaiset koville. Hän ennustaa tasaista peliä.

  • Meillä ei ole mitään hävittävää, ja jos hävitään, hävitään paremmalle, Tuomela toteaa.

Joukkueet:

JymyVolley Akatemia: pelaa naisten 1-sarjaa toista kautta. Joukkueessa mukana entisiä liigapelaajia sekä nuoria akatemiassa opiskelevia lukiolaisia. Viime kaudella JymyVolley Akatemia sijoittui 1-sarjan runkosarjassa sijalle 11.

LiigaPloki on pelannut naisten mestaruusliiga kaudesta 2003-2004. Viime kaudella joukkue oli runkosasrjan sijalla seitsemän.

JymyVolley Akatemia ja LiigaPloki pelaavat Suomen Cupin ottelun Nurmohallilla keskiviikkona 23.10 alkaen klo 18.

Lippu otteluun maksavat 5 euroa.