JymyVolley avaa naisten lentopallon mestaruusliigan vauhdikkaasti viikonvaihteessa. Lauantaina Jymy avaa kautensa vierasottelussa Orivedellä, mutta sunnuntaina kotiyleisö pääsee näkemään uudistuneen kotijoukkueen otteita Nurmohallissa. Vastaan kotiavauksessa tulee pohjoisen joukkue Artic Volley Rovaniemen ylpeyden saapuessa Jymyn vieraaksi.
• Orivedeltä lähdemme pisteitä hakemaan, kuten kotiavauksesta Rovaniemeä vastaan. Se on tavoitteena jokaisessa ottelussa. Runkosarjassa on tavoitteena sijoittua kuuden parhaan joukkoon. Se on pelaajien asettama tavoite ja olen siihen tyytyväinen. Jatkoa katsotaan sitten runkosarjan jälkeen, painottaa Jymyn päävalmentajana jatkava Jukka Tuovinen.

Jymyllä on takana kahdeksan kautta mestaruusliigassa. Joukkue on tälle kaudelle kokenut varsin isoja muutoksia, kuten myös sarja-avauksessa vastaan tulevan OrPon joukkue on vaihtunut. Jymy pelasi liigataipaleensa alkuvuosina varsin paljon kotimaisilla pelaajille, mutta nyt joukkue on hankkinut kolme uutta ulkolaisvahvistusta. Passari Sofija Riclieva tulee Pohjois-Makedoniasta. Hakkuri Sofia Cuartas tulee Kolumbiasta ja keskipelaaja Morgan Bossler USA:sta. Slovakiasta kotoisin oleva keskipelaaja Michaela Bajnokova on pelannut jo pitkään Suomessa ja jatkaa Jymyssä.
• Kolme uutta ulkolaisvahvistusta ovat meillä avainroolissa pelipaikoillaan. Cuartas ja Bossler ovat kovia omassa roolissaan ja nyt meillä on hyvä passarikaksikko, kun Riclievan lisäksi Julia Junnila pelaa passarina. He ovat pelityyleiltään hieman erilaisia ja sitä kautta meillä on mahdollisuus myös pelin sisällä hakea tarvittaessa muutosta peliin, Tuovinen jatkaa.

Jymyn päävalmentaja Tuovinen on yksi kokeneimpia ja menestyneimpiä lentopallovalmentajia. Kokenut luotsi vei joukkueensa neljään harjoituspeliin ennen kauden alkua. Kuopiossa Jymy kohtasi LiigaPlokin ja Puijo Wolleyn joukkueet. Ruotsista Jymyn vieraana kävi kahdessa harjoituspelissä Uumajan joukkue. LiigaPlokin Jymy voitti 3-1 ja pelasi tasan 2-2 Puijo Wolleyn kanssa turnauksessa, jossa pelattiin neljä erää. Uumajan joukkueen Jymy voitti molemmissa kohtaamisissa.
• Harjoituspelit vahvistivat sen, että olemme harjoitelleet hyvin. Joukkue on mennyt fyysisesti ja lajitaidollisesti eteenpäin. Uusia vastuunkantajia löytyy kentältä. Olemme hyvä syöttö- ja puolustuspelijoukkue. Se vahvistui harjoituspeleissä.

Jymyn viime vuotisesta aloituskuusikosta vain Bajnokova jäi Jymyyn. Muut vaihtoivat seuraa tai lopettivat uransa.
• Olisin toivonut, että entistä runkoa jää hieman enemmän. Mutta tästä lähtee uusi polku rakentumaan ja se tehdään tällä joukkueella, Tuovinen painottaa.

Tuovinen nostaa esiin hakkuri Cuartasin, joka on vasenkätinen ja omaa hyvän kokonaispaketin. 20-vuotias pelaaja on hyökkäyspelin lisäksi vahva puolustuspelissä ja omaa kovan hyppysyötön.
• Lisäksi keskelle haimme pituutta ja ulottuvuutta. Kyllä meillä on hyvä kokonaisuus joukkueessa.

Kotimaisista pelaajista Jymyyn tulivat uusina Aliisa Mansikka-aho Vampulasta, Janita Kaski Vaasan Kiistosta ja Kiistosta tuli myös hakkuriksi Noora Rasinperä. Sunnuntain vastustajasta Artic Volleystä Tuovisella on vähän tietoa.
• Articille tuli passari jenkeistä ja lauantaina joukkue pelaa Hämeenlinnaa vastaan, niin sitten toivottavasti saa lisää tietoa. Articin päävalmentaja Jukka Lehtosen joukkueet pyrkivät pelaamaan yleensä virheetöntä peliä, ovat taistelevia ja laittavat vastustajan töihin. Ilmaisia pisteitä ei ole luvassa, tietää Tuovinen kotiotteluiden avausvastustajasta.

Ennakkolipput pääset ostamaan alla olevasta linkistä:
https://www.lippu.fi/artist/jymyvolley/