JymyVolley – LP Kangasala 0-3 (17-25, 19-25, 19-25)

Aloituskokoonpanot:

JymyVolley: Junila, Bajnokova, Cuartas, Kantokoski, Bossler, Mansikka-aho, Lehtonen (C) (L).
LP Kangasala: Rekola, Jalonen (C), Laukkanen, Pyhäjärvi, Koivuniemi, Andrikopoulou, Penttilä (L)

JymyVolley ei onnistunut pysäyttämään laajalla rintamalla hyökännyttä LP Kangasalaa maanantai-illan kotipelissä Nurmohallissa. Ottelu meni vieraille puhtaasti 3-0, eikä kotijoukkue pysynyt voitollaan sarjakärkeen nousseen LP Kangasalan matkassa kuin hetkittäin.

Ensimmäisessä erässä vieraat tulivat vahvalla syötöllä, jota emännät eivät saaneet nousemaan. Hyökkäykset jäivät vajaalle teholle ja kilpistyivät vastustajan tehokkaaseen torjuntaan. Oma peli ei lähtenyt käyntiin. Aloituksessa ollut Aino Kantokoski ihastutti kotiyleisöä näyttävillä suorituksilla, mutta sortui myös virheisiin etenkin syötöissä. Vastustajista kykyjään näyttivät vielä viime kaudella JymyVolleyssa pelannut Annika Koivuniemi sekä vahvasti syöttänyt Netta Rekola.

Toiseen erän alussa emännät saivat ottelusta paremman otteen, joskin myös syöttövirheiden määrä kasvoi. Erää mentiin tasatahtia aina yhdeksääntoista pisteeseen saakka, mutta sen pidemmälle eivät JymyVolleyn rahkeet tänään riittäneet. Vieraat napsivat kahdessa erässä peräti kymmenen torjuntapistettä, kun kotijoukkueen oli tyytyminen yhteen.

Pitkä erätauko ei muuttanut asetelmia. JymyVolleyn ei saanut syöttöään onnistumaan, kun taas vieraat napsivat aiempien erien tapaan pisteitä vahvoilla torjunnoillaan. Seinän tekijöinä kunnostautuivat useimmiten Annika Koivuniemi ja Laura Laukkanen.

Kommentit:

JymyVolley

Julia Junila: Ottelu ratkesi ehkä eniten siihen, ettei saatu syöttöä tarpeeksi rohkeaksi tänään. Jos olisi syötetty hieman paremmin, oltaisiin voitu taistella erävoitoista. Huonon syötön kautta vastustaja sai paremman vastaanoton, ja sai hajotettua meidän torjuntaa paljon paremmin. Kunnia siitä niille. Oma peli oli tänään ihan ok. Yritän pitää fiilistä kentällä, mitä on haettu peliin. Se oli tänään parempaa kuin muissa aiemmissa peleissä.

Jukka Tuovinen: Tunnetta oli tänään enemmän, mitä haettiinkin, kun verrataan kahteen edelliseen peliin. Siitä olen tyytyväinen. Peli oli aika ajoin meidän näköistä peliä, mutta tänäänkin puhuttiin siitä, kun vahvempi joukkue, että tuli pitkiä putkia, ja siinä me erotuttiin selkeästi. Vastustajallekin tuli niitä, mutta ne saivat ne nopeammin poikki. Syöttö-vastaanottopuolella on tekemistä. Periaatteessa syötettiin hyvin, mutta virhesaldo näytti liian isoa. Sama on tilanne vastaanottopuolella. Pitäisi saada pikkasen parempaa tehoja, toki sekin nousi loppua kohti.

LP Kangasala:

Laura Penttilä: Olen iloinen, että hoidettiin tämä 3-0. Nämä eivät ole aina helppoja edes ennakkosuosikille, nämä ovat aika psyykkisiä pelejä. Hyökkäyspelillä saatiin hyvin tuhoa aikaan, laidat toimivat hyvin ja myös keskeltä saatiin hyvin palloa kenttään. Meille on ollut vahvuus se, että meillä on laaja hyökkäysrintama.  Vakiintunut rasteri helpottaa liberon peliä, mutta silti treeneissä hinkataan kaikkien kanssa, ettei sillä ole niin paljon väliä, ketä kentällä on.

Nikolas Buser: Laajassa kuvassa illan peli oli sitä, mitä odotin. Me tiesimme ne vastustajan pelaajat, joihin on kiinnitettävä erityishuomioita, ja minusta me syötimme riittävän hyvin, jotta he eivät saaneet mahdollisuutta onnistua. Bossler ja Cuartas tekivät loistavaa työtä hyökkäyksessä etenkin ensimmäisessä erässä emmekä saaneet pysäytettyä heitä riittävän hyvin.

Ottelu ei ole koskaan helppo. Täytyy aina valmistautua hyvin, ja kuka tahansa vastustaja voi voittaa. Me olemme etulyöntiasemassa siinä, että meillä on useita pelaajia, joita voimme käyttää, kun moni muu joukkue, kuten JymyVolley, on riippuvaisempi muutamasta yksilöstä. Jos heillä ei onnistu, on todella vaikea voittaa.

Koti: Cuartas 16/+5, Mansikka-aho 9/+3, Bajnokova 4/+1
Vieras: Koivuniemi 17/+13, Laukkanen 11/+9, Andrikopoulou 10/+5